Melbourne

Melbourne este capitala statului federal Victoria şi al doilea cel mai populat oraş din Australia. Situat pe râul Yarra, oraşul fost fondat în 1835 de colonişti din Ţara lui Van Diemen (astăzi Tasmania), conduşi de John Batman şi Pascoe Fawkner, fiind numit după prim-ministrul britanic din aceea vreme, William Lamb, al doilea Viconte de Melbourne (1834; 1835 – 1841).

A fost declarat oraş în mod oficial de regina Victoria în 1847, şi a devenit în 1851 oraşul capitală al coloniei Victoria. În urma Goanei după Aur din anii 1850, Victoria a devenit una dintre cele mai mari şi mai bogate oraşe al lumii.

În anul 1901, Melbourne a devenit sediul temporar al guvernului Australiei, până în 1927, când a fost mutat la Canberra. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, oraşul a fost principalul centru de producţie al Australiei.

După război, Melbourne s-a extins rapid, creşterea sa fiind stimulată de imigrarea către Australia. În prezent, este un centru pentru arte, educaţie, comerţ, divertisment, sport şi turism. 

Sursa: Wikipedia – Melbourne

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s