Dumitru V. Grozea, şef al Spitalului Militar din Focşani (1958-1987)

Am fost surprins să nu-l găsesc vreo menţiune despre Dumitru V. Grozea [1], şef al Spitalului Militar din Focşani timp de 30 de ani (1958-1987), în afară de una minoră, colaterală:

„Pentru contribuţia deosebită adusă la înfăptuirea politicii partidului şi statului în domeniul ocrotirii sănătăţii populaţiei din ţara noastră [….] Art. 2. –  Se conferă ordinul Meritul Sanitar clasa a II-a tovarăşilor: Dumitru V. Grozea, locotenent-colonel medic – Ministerul Forţelor Armate” (Decretul nr. 153/1971 privind conferirea ordinului şi medaliei Meritul Sanitar unor cadre medico-sanitare)

Dorind să suplinesc această lipsă, voi consemna că „Mielu” Grozea (cum i se spunea) a condus Spitalului Militar din Focşani timp de aproape trei decenii (între 1958 şi 1987), timp în care acesta a devenit ceea ce este astăzi. În fapt, am putea spune că sub el s-a înălţat acest spital.

La conducerea spitalului i-a urmat dr. colonel (r) Mihail Maiorov [2], care a condus spitalul între 1987-92.

Decedat în august 2011, Maiorov a fost înmormântat cu onoruri militare. Trecut dintre noi cu câţiva ani mai înainte, „Mielu” Grozea n-a primit asemenea onoruri. Poate pe atunci nu era „mania” «doliului naţional»?…

Notă: [1] El este soţul Elenei Georgeta Ionescu, sora Luciei Constantinescu (strămătuşa mea).

[2] El este soţul Ceciliei Tudose, care a fost colegă cu Lucia Constantinescu la Facultatea de Ştiinţe Naturale din Bucureşti.

P.S.: Când aud de „dezmăţul erotic” la care se pretează noul şef Spitalului Militar din Focşani – colonelul (r) Constantin Adochiţei (care a preluat comanda spitalului în 2011) – mă gândesc „ce-a fost şi ce-a ajuns!”. „Scandalul pozelor indecente va afecta fără îndoială imaginea Spitalul Militar din Focşani….”.

Despre Tudor Vişan-Miu

Homo sum, humani nihil a me alienum puto.
Acest articol a fost publicat în Amintirile unei Focşănence și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dumitru V. Grozea, şef al Spitalului Militar din Focşani (1958-1987)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s