„Povestea lui Mircea Mitroi” – ediţia a 2-a

Povestea lui Mircea Mitroi
„Povestea lui Mircea Mitroi” (Ed.2), Tudor Vişan-Miu (autor), Mihai Vişan-Miu (ilustraţii), Memoriae, 2013, Bucureşţi, ISBN 978-973-0-14903-6: Documentul PDF – descarcă aici 

Textul acestui document este mai recent decât conţinutul acestui blog, la momentul actual (iunie 2013).

Notă: Varianta PDF a cărţii este tehnoredactată diferit faţă de volumul în varianta tipărită.

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica liberala "de dreapta", amestecată cu sentimentalismul stangii umaniste. Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)
Acest articol a fost publicat în Ediţii noi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la „Povestea lui Mircea Mitroi” – ediţia a 2-a

  1. Pingback: Majoratul | tudorvisanmiu

  2. Nu stiu daca sa imi cer scuze,dar trebuie sa mentionez ca, in cautarea radacinelor paterne, fiind un autodidact in pr0bleme de IT am ajuns, fara sa vreau, pe site-ul dumneavostra.Asa am descoperit ca ;odiseia; familiei Mitroi este asemanatoare familiei mele.Au plecat din aceiasi localitate;Secara;,au fost colonizati in aceleasi localitati,respectiv.Kyupeler si Iulia. I-am cunoscut pe cei trei frati Mitroi,dar nu am stiut nimic despre Mircea,cu toate ca am locuit cativa ani si in Tulcea Tin sa va multumesc pentu amanuntele pe care le-am aflat despre familia tatalui meu,amanunte pe care nu am reusit sa le aflu in cele cateva vizite facute la Secara N.Ciobanu

    • Dragă domnule Ciobanu, această întâlnire virtuală mă bucură nespus, nu este nevoie de niciun fel de scuze, din contră! Nu mă miră că nu aţi aflat despre bunicul meu: deşi au păstrat strânse legături, Mircea şi ceilalţi fraţi au luat-o pe drumuri diferite (el la oraş, ei la sat, cu excepţia lui Ionel – stabilit la Constanţa). Precizările dvs. confirmă, astfel, povestirile bunicului – fapt care nu poate decât să mă încânte.
      Îmi permit o întrebare: familia dvs. are vreo înrudire cu Petre Ciobanu, care a deţinut o prăvălie în 1900 în comuna Crângu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s