Bătrânii Mitroi, copii lui Radu

Ce frumos este să fi părinte …. însă la bătrâneţe, cea mai mare bucurie pe care poţi să o mai ai e să fii şi bunic:  să ştii că ţi-ai crescut copii bine, iar ei sunt în stare să-şi crească proprii copii. În acel moment te simţi împlinit. Fraţii şi surorile lui Mircea au avut parte de această bucurie. În acest capitol vă voi spune câte ceva despre nepoţii lor.

            Ispas şi Zoia a fost binecuvântaţi să fie bunicii a trei nepoţi, copii lui Lidia şi Nelu, două fete, Magdalena şi Aurora, şi un băiat, Gelu. Magdalenei, care i se spunea “Minuţa”, o femeie foarte frumoasă, va deveni învăţătoare. Ea se va căsători cu un inginer constructor pe nume Ion Gemănaru, care, între anii 1975-1977, a fost inginer-şef în timpul construirii Combinatului Petrochimic Midia Năvodari [1]. Pe 28 mai 1964 se va naşte băiatul lor, Cătălin, care se va muta în Canada, unde i se va alătura şi mama lui peste câţiva ani (şi va deschide o şcoală de balet) . Gelu va deveni marinar pe un vapor comercial la Constanţa, în anul 1987 va fugi din România împreună cu Dudu Mitroi, cerând azil politic în Turcia, şi se va muta în Statele Unite ale Americii. Aurora, care a fost mai mult casnică, a avut şi ea doi copii.

            Marin şi Mariţa a avut şi ei trei nepoţi, copii lui Ion şi Mioara, dintre care unul purta numele tatălui, “Nelu”. Din păcate, Emil şi Gigel au murit înainte să aibă copii, deşi erau căsătoriţi. Sărmanul Marin … a trebuit să-şi îngroape doi copii, lucru care nici un părinte nu ar trebui să facă vreodată.

            Ion şi Ana au avut o singură nepotată, fiica lui Emil şi Minodora, Simona Ritter (n. 26 noiembrie 1978, Cologne, regiunea Nordrhein-Westfalen), absolventă a Centrului Universitar “Cesar Ritz” (Elveţia) (unde a finalizat studii de “Administration and Hotel Management”) [2]. Simona, deşi s-a născut în Germania, s-a stabilit în România, s-a întalnit  în Elveţia ( în 1999, la studii universitare)  şi îndrăgostit de Mihai Cristian Tudoran (n. 30 august 1977) [*], CEO la SEG Group [3], agentul de P.R. [4] al clubului Fotbal Club Rapid Bucureşti, mare iubitor de fotbal şi grătar, fiu de emigranţ în Suedia (Valeriu, Maria), fratele Nicoletei, român cu ataşament puternic faţă de ţara sa, om de enorm bun-simţ. Au avut o fetiţă pe nume Ana Emilia (n. 29 septembrie 2009).

            Maria şi Alexandru au fost bunici tare bucuroşi: ei a avut patru nepoţi, fetiţa lui Gabi, fetiţa Aurorei şi copii lui Doru. Ei bine, Gabriela a avut o situaţie mai specială: ea era îndrăgostită pe un inginer, Ninel Nae, care era căsătorit cu o femeie paralizată. El nu putea divorţa de aceasta, dar o iubea pe Gabi, motiv pentru care au avut un copil în afara căsătoriei (Oana), şi s-au căsătorit abia peste 20 de ani. Aurora s-a căsătorit cu un evreu, şi au avut o fetiţă, Edith, care va ajunge medic stomatolog. Doru a a avut şi el un băiat şi o fată.

            Şi acum, la final, despre nepoţii lui Paraschiva nu ştiu aproape nimic. Tot ce ştiu este că Ion şi Geta au avut o fetiţă. Cred că şi Didina a avut copii ei la Baia Mare, dar nu vă pot spune nimic exact. De asemenea, menţionez că, după moartea Lixandrei, Radu a fost găzduit de fiul său, Ion, la Constanţa (într-un bloc de casă alăturat). A trăit alături de familia lui Ion până la moartea sa.

Voi încheia acest capitol cu un citat a lui George Călinescu: “Timpul este o valoare de sentiment – pentru unii trece prea repede, pentru alţii prea încet”.

………………………………………………………………………………….

1 = complex industrial din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa, care astăzi se numeşte “SC Petromidia SA”. Înfiinţat în 1975 pe o platformă de 480 de hectare, proiectarea şi construcţia sa a avut loc între anii 1975-1977, pe baza tehnologiilor româneşti performante de rafinare şi a unor licenţe străine.

2 = “Administrarea şi managementul hotelurilor”, în limba engleză; 

[*] După studiile din Elveţia (1999), Mihai Tudoran a plecat în Australia, unde a terminat Facultatea de Hotelerie, dar nu a abordat niciodată meseria studiată, ci visul lui de a practica o ocupaţie sportă, respesctiv Fotbal. Din acest motiv, a plecat în Spania (la Barcelona) şi a urmărit Facultatea de Sport Management şi şi-a dat masteratul la Facultatea de FIFA (Fédération Internationale de Football Association) în Italia, Anglia şi Elveţia. Mihai “aşa mult a iubit ţara lui încât el nu vedea să trăiască în altă parte decât în România, aşa că a venit în ţară în 2007 şi s-a angajat la Firma SEG care face marketing pentru FRF. Eu am sosit în Romania la sfârşitul anului 2007 prin muncă ca să deschid Hotelul Radisson şi asa ne-am regăsit în Bucureşti.” (Simona Ritter) “Interesant este că Opa (bunicul Ion) mi-a spus când eram la facultate şi am venit în vizite, „Simona, nu mai căut fericire peste tot, fericire e aici, în ţara ta, pe pământul tău… să vi acasă şi îţi vei găsi fericirea”… mi-am adus acum aminte de asta…” (idem)…

3 = CEO (Chief Executive Ofiicer) la SEG (Sports Entertainment Group), agenţia autorizată de Marketing pentru FRF (Federaţia Română de Fotbal)
4 = anagramă pentru “Public Relations”, care în engleză înseamnă “relaţii publice”.

P.S.: Pentru completarea cu date a acestui articol, a fost consultată şi Simona Ritter (via Facebook, la 3 august 2012).

Despre Tudor Vişan-Miu

Homo sum, humani nihil a me alienum puto.
Acest articol a fost publicat în Partea IV: România după Yalta și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s