Foto: Traian, prieten de la C.N.R.

 “Acel ce nu te va uia de-a pururi îţi oferă acest portret în amintirea unei continue şi frumoase prietenii în timpul când am fost colegi de birou la C.N.R. (1)” – Traian, violonist (FOTO: Iosef Weich, strada Frumoasă nr.3, Tulcea) 

Notă: (1) C.N.R. = Comitetul Naţional Românizare (comitet ocupându-se cu administrarea teritoriilor agricole şi imobilelor rămase de la bulgari în urma schimbului de populaţii dintre Dobrogea şi Cadrilater, în care Mircea Mitroi a fost administrator sector între 1 martie 1942 şi 25 martie 1945).

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica liberala "de dreapta", amestecată cu sentimentalismul stangii umaniste. Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)
Acest articol a fost publicat în Colecţia Mitroilor și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Foto: Traian, prieten de la C.N.R.

  1. Alex(andra) zice:

    Traian mai stia sa cante si la altceva in afara de viora?

    • De domnia sa am aflat numai prin aceasta „fotografie cu dedicatie”, gasita in teancul de scrisori ale bunicilor mei: nu posed mai multe informatii decat cele ce pot fi deduse din prezentul articol (aceeasi situatie este valabila in cazul lui Grigorescu, coleg de scoala).

  2. Pingback: BiographicalS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s