Introducere (29 decembrie, de la bunic la nepoţii săi)

Pentru istorici, data de 29 decembrie 1916 nu a avut evenimente semnificative, în afară de moartea misticului Grigori Rasputin. Nici pentru alţi oameni 29 decembrie 1916 nu a însemnat mai mult decât o zi de vineri. Însă pentru mine, data de 29 decembrie 1916 a fost ziua în care s-a născut bunicul meu, Mircea Mitroi. Ar putea părea o coincidenţă că eu şi fratele meu ne-am născut în aceeaşi dată, 79 de ani mai târziu.

Totuşi, aici sunt, dornic să vă relatez povestea bunicului meu, veteran de război şi patriot. Această carte reprezintă mai mult decât o biografie, căci eu nu voi pune pe hârtie viaţa unui om: eu vă voi relata povestea vieţii sale, cum nici o biografie nu ar putea. Numele meu este Tudor Vişan, şi vă voi spune povestea bunicului meu, Mircea Mitroi …..

„Medalie de Veteran” (desen de Mihai Vişan-Miu)

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica liberala "de dreapta", amestecată cu sentimentalismul stangii umaniste. Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)
Acest articol a fost publicat în Volumul II: Mircea a lui Radu Mitroi și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Introducere (29 decembrie, de la bunic la nepoţii săi)

 1. Alex(andra) zice:

  Cartea despre viata lui Mircea Mitroi e deja publicata sau va fi promovata intr-o perioada alaturata? 😕

  • Nu este publicata, dar intentionez a o da spre tiparire, intr-un volum larg („Amintirile unui Muntean şi-a sa Dobrogeană”), continand atat povestile de viata al bunicilor materni si stramosiilor lor, cat si a rudelor de sange apropiate si prin alianta (de aproximativ 200-300 de pagini).

   • Alex(andra) zice:

    Biscuite cu ciocolata cu alune,eu cred ca ar trebui sa publici editia in mai multe volume deoarece tu nu te concentrezi numai pe o singura poveste,ci pe mai multe ,plus ca mai trebuie sa mentionezi detaliat conditiile istorice care au favorizat sau nu cursul intamplarilor din carte! 🙂 😛

   • O sa iau in considerare opinia ta, desi acest volum este pentru eruditi, nu individul care nu stie ce a presupus regimul comunist in Romania ori ce state au luptat in cele doua razboaie mondiale!

 2. Alex(andra) zice:

  Eu zic ca ar fi bine pentru rememorarea unor notiuni uitate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s