Introducere (29 decembrie, de la bunic la nepoţii săi)

Pentru istorici, data de 29 decembrie 1916 nu a avut evenimente semnificative, în afară de moartea misticului Grigori Rasputin. Nici pentru alţi oameni 29 decembrie 1916 nu a însemnat mai mult decât o zi de vineri. Însă pentru mine, data de 29 decembrie 1916 a fost ziua în care s-a născut bunicul meu, Mircea Mitroi. Ar putea părea o coincidenţă că eu şi fratele meu ne-am născut în aceeaşi dată, 79 de ani mai târziu.

Totuşi, aici sunt, dornic să vă relatez povestea bunicului meu, veteran de război şi patriot. Această carte reprezintă mai mult decât o biografie, căci eu nu voi pune pe hârtie viaţa unui om: eu vă voi relata povestea vieţii sale, cum nici o biografie nu ar putea. Numele meu este Tudor Vişan, şi vă voi spune povestea bunicului meu, Mircea Mitroi …..

„Medalie de Veteran” (desen de Mihai Vişan-Miu)

Despre Tudor Vişan-Miu

Homo sum, humani nihil a me alienum puto.
Acest articol a fost publicat în Volumul II: Mircea a lui Radu Mitroi și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Introducere (29 decembrie, de la bunic la nepoţii săi)

 1. Alex(andra) zice:

  Cartea despre viata lui Mircea Mitroi e deja publicata sau va fi promovata intr-o perioada alaturata? 😕

  • Nu este publicata, dar intentionez a o da spre tiparire, intr-un volum larg („Amintirile unui Muntean şi-a sa Dobrogeană”), continand atat povestile de viata al bunicilor materni si stramosiilor lor, cat si a rudelor de sange apropiate si prin alianta (de aproximativ 200-300 de pagini).

   • Alex(andra) zice:

    Biscuite cu ciocolata cu alune,eu cred ca ar trebui sa publici editia in mai multe volume deoarece tu nu te concentrezi numai pe o singura poveste,ci pe mai multe ,plus ca mai trebuie sa mentionezi detaliat conditiile istorice care au favorizat sau nu cursul intamplarilor din carte! 🙂 😛

   • O sa iau in considerare opinia ta, desi acest volum este pentru eruditi, nu individul care nu stie ce a presupus regimul comunist in Romania ori ce state au luptat in cele doua razboaie mondiale!

 2. Alex(andra) zice:

  Eu zic ca ar fi bine pentru rememorarea unor notiuni uitate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s