Amintiri din Carton

“Cutia de carton” este una de bomboane de ciocolată Ofelia, în care bunicii materni îşi ţineau fotografiile de familie (câte le-au mai parvenit, supravieţuind regimului comunist şi…. celor patru mutări ale domiciliului).

“Amintirile” nu sunt scoase din cutia menţionată mai sus ci una mai efemeră (prin durata limită), aceea părticică din creier (subconştientul?) care stochează toate întâmplările de viaţă ce-au fost trăite, auzite ori citite de către purtătorul minţii.

Pe lângă cartonul de bomboane (‘depozitul de fotografii’) şi componenta de memorie a maşinuţei encefalice (un fel de Random Access Memory cu care “rulăm” viaţa), “cutia” este şi dosarul de faţă, cel alb pe un fond maro-roşcat, în care voi încerca să adun cât mai mult din ambele (fotografii + memorii).

În cea mai mare parte, amintirile vor fi despre cele patru neamuri (Vişan-Miu, Laslo, Mitroi, Covaliov) din a căror unire (împletire genetică prin reproducere, nu fuziune nominală ori personală a membriilor lor!) am ieşit eu şi fraţii mei, deşi vom istorisi şi despre alte familii, mai îndepărtate în arbore (Dima, Râpeanu, Dincă, Pavlov, Vladimirov, Sezonov, etc.).

Nu vă voi servi cu ciocolată, şi nici nu voi încheia această introducere cu o referire gustativă (gen “amintiri dulci”). În schimb, vă urez şedere plăcută cu caracter virtual – locomotor, satisfacţii cognitive de natură cerebrală şi trăiri sentimentale din familia celor plăcute.

Despre Tudor Vişan-Miu

Homo sum, humani nihil a me alienum puto.
Acest articol a fost publicat în Amintiri din Cutia cu Carton și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Amintiri din Carton

 1. Alex(andra) zice:

  Asa incepe o noua poveste.

 2. Alex(andra) zice:

  Tot e mai bine sa calculezi cifre decat sa sapi gropi ori sa ari campul cu grau romanesc.In general cei din domeniul real nu prea citesc.Rar am auzit de exceptii.De exemplu,niste colege trebuiau sa faca un proiect c-o tanti de Romana si Chimie,ea avand numele Rugina si fiind vopsita roscat.
  Deci,depinde.Multi profesori de Mate ori Fizica se axeaza mai mult pe pasiunea lor decat pe cunoasterea culturii generale.
  Am o intrebare.Doar mie mi se pare ca Mircea Mitroi semana cu Gomez Addams,iar Maria Covaliov imprumuta coafura lui Edith Piaf? 🙂

 3. Alex(andra) zice:

  Numai eu fac asemenea remarci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s